Seminari

11 des. 2008

Seminari de Tardor 2008

«El maltractament a infants i adolescents. Detecció i intervenció dels adults propers: docents, educadors, pedagogs, psicopedagogs i administradors de l’educació»

Data: 11 i 12 de desembre de 2008

Lloc: Institut d’Estudis Catalans (carrer Carme, 47, 08001 Barcelona)

Organitza: Societat Catalana de Pedagogia i Associació Catalana per a la Infància Maltractada

Aquesta activitat ha estat reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Programa [pdf]


S’estendrà certificat de participació als que assisteixin a totes les sessions (14 h) i lliurin amb posterioritat una elaboració (atribuïdes 6 h) que serà avaluada per membres de la SCP i d’ACIM.

L’escola és un context de vida important per a tots infants i adolescents. Bon nombre d’ells participen també en activitats d’institucions d’esplai. Els professionals de l’educació mantenen una relació privilegiada amb la infància, per la seva qualitat, freqüència i continuïtat. A totes les institucions d’educació s’han de suscitar en els infants i adolescents actituds de tolerància, de respecte actiu, cíviques i de rebuig a formes de violència en les relacions entre iguals. Per això la seva funció, a més d’ensenyar i dinamitzar, també comporta vetllar per la protecció dels infants, la defensa i promoció dels seus drets. En aquest sentit, des de l’educació reglada i des del lleure cal aprendre a detectar a temps patiments o comportaments que palesen maltractament, siguin d’adults, o d’iguals fent la intervenció adequada en cada cas. Així mateix, hem de prendre consciència de les múltiples formes existents de maltractament, fins i tot l’institucional. Com intervenir en unes i altres situacions? Com ajudar a trobar la solució des de l’entorn escolar o de lleure? La resposta ha de ser professional i cercant una intervenció pedagògica fonamentada que tingui en compte la tipologia, els indicadors i els diversos models d’intervenció.

Destaquem

VI Seminari de la Revista Catalana de Pedagogia

VI Seminari de la Revista Catalana de Pedagogia

VI Seminari de la Revista Catalana de Pedagogia - Qualitat educativa en els processos de transformació   https://revistes.iec.cat/index.php/RC... En aquest seminari es van volen recollir contribucions que, des de la recerca o les experiències i en clau de...

Simposi Rosa Sensat, 150 anys del seu naixement

Simposi Rosa Sensat, 150 anys del seu naixement

Representants de la SCP, el president, Josep Serentill i Neus Lorenzo van participar ahir al Simposi de RosaSensat amb motiu dels 150 anys del sei naixement de la pedagoga La consellera, AnnaSimo va inaugurar l'acte commemoratiu, posant en valor el seu llegat i la...