Presentació

La Societat Catalana de Pedagogia (SCP) és una societat científica fundada el 12 de juny de 1984 com a filial de l’Institut d’Estudis Catalans, la màxima institució acadèmica de Catalunya, i es troba adscrita a la Secció de Filosofia i Ciències Socials. El seu domicili és de l’IEC, al carrer del Carme, 47, de Barcelona (tel. 933 248 580).

La SCP va néixer amb la voluntat d’aplegar els professionals de la pedagogia i de l’educació de l’àmbit dels Països Catalans. Les seves finalitats són:

1. Impulsar i col·laborar en la investigació educativa, especialment en allò que fa referència a la vida de les institucions educatives i els moviments pedagògics del nostre país.
2. Esdevenir un espai d’anàlisi, reflexió i diàleg sobre la situació actual de la pedagogia i l’ensenyament a Catalunya i la resta de Països Catalans, i també sobre el seu passat i sobre la seva projecció futura en el context europeu i mundial.
3. Contribuir a fer créixer l’interès per la pedagogia i el fet educatiu, tret que ha caracteritzat el nostre país en determinats moments històrics.

Descarrega’t els Estatuts de la Societat Catalana de Pedagogia

Destaquem

VI Seminari de la Revista Catalana de Pedagogia

VI Seminari de la Revista Catalana de Pedagogia

VI Seminari de la Revista Catalana de Pedagogia - Qualitat educativa en els processos de transformació   https://revistes.iec.cat/index.php/RC... En aquest seminari es van volen recollir contribucions que, des de la recerca o les experiències i en clau de...

Simposi Rosa Sensat, 150 anys del seu naixement

Simposi Rosa Sensat, 150 anys del seu naixement

Representants de la SCP, el president, Josep Serentill i Neus Lorenzo van participar ahir al Simposi de RosaSensat amb motiu dels 150 anys del sei naixement de la pedagoga La consellera, AnnaSimo va inaugurar l'acte commemoratiu, posant en valor el seu llegat i la...

IA com a oportunitat per transformar el model educatiu

IA com a oportunitat per transformar el model educatiu

La Intel·ligència Artificial (IA) és una oportunitat per transformar el model educatiu. Neus Lorenzo, vicepresidenta de la Societat Catalana de Pedagogia, va particiar en la trobada 'Educació i Intel·ligència Artificial', organitzat per IGNITE Copilot al Hub Social de...