Jornada Inaugural curs 2016-2017

22 jul. 2016

INNOVACIÓ EDUCATIVA I SISTEMA PEDAGÒGIC A L’ESCOLA

Debat participatiu per actualitzar l’escola

Data: 5 d’octubre de 2016
Hora: 17:30h
Lloc: Sala Prat de la Riba – Institut d’Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.  Barcelona

Innovació educativa. Ha esdevingut avui un corrent educatiu present entre professionals docents, també entre associacions de mares-pares i present als mitjans de comunicació. La Societat Catalana de Pedagogia, atents a les necessitats educatives i als assumptes d’actualitat, proposem una trobada de diàleg guiat per una perspectiva científica d’anàlisi que podrem analitzar des de sis nuclis de debat que suggerim. I veiem com coincideix amb corrents educatius que s’han anat succeïnt: Progressive Education (1897), Escola Moderna (1906), Escola Activa (1912), Aprendre a ser (Unesco 1972), Effective Schools (Edmons 1979 i Mortimore 1988), Qualitat de l’educació (Unicef 2000). Diferents perspectives.

Els sis debats focalitzats han de permetre als diferents grups, xarxes o institucions que impulsen la innovació educativa contrastar les seves iniciatives i experiències. Seran uns diàlegs dinamitzats a partir d’algunes qüestions obertes.

UNES INSTITUCIONS  heu estat convidades a participar des de la mesa amb l’encàrrec de fer  la contribució inicial.

ALTRES INSTITUCIONS  heu estat convidades a participar des del debat amb l’encàrrec de complementar, contraposar, debatre…

En definitiva, es tracta d’aplegar els diferents sectors i institucions a un diàleg  participatiu per fer el servei de vertebrar un debat professional i científic comú que apunti el nucli de la qüestió sens perjudici de la diversitat de camins.

Un debat més afinat que els debats públics als mitjans de comunicació on tothom hi pot dir la seva. Justament perquè aquest debat és públic, tenim el deure de contribuir-hi per responsabilitat científica, professional i social.

INVITACIÓ A LECTURES PRÈVIES
La Societat Catalana de Pedagogia ha aportat documents que recullen propostes fonamentades que puguin contribuir a millorar l’escola. Es suggereix una lectura prèvia  per poder aprofundir en els debats presencials.

  • El patrimoni pedagògic, el sistema pedagògic, l’autonomia del centres i equips de mestres. Centres amb estatut de patronat que puguin definir perfils professionals propis i seleccionar personal.

Publicacions IEC- Contribució de la SCP al Pacte Nacional de l’Educació a Catalunya el 2005

  • L’educació de qualitat depèn de l’escola i dels valors i aspiracions dominants de la societat. Política d’educació, comunicació i cultura integrada. Diversificar les formes d’aprenentatge i coneixement. Globalització a educació primària i interdisciplinarietat a educació secundària. Garantir la direcció pedagògica professional del centre. Educar la dimensió religiosa de tots sense bases doctrinals.

Pedagogia i participació. Per a una educació de qualitat amb el debat de la Ley de calidad de la educación de 2002.

  • Principis científics, finalitats filosòfiques, sistema escolar i sistema educatiu (ciutat educadora). Institució de cultura i xarxes escolars d’orientació comú, pacte social, professió docent col·legial, Consell General de Pedagogia.

Instituïm l’educació, ponència dins les Qüestions d’Estat de 2013 organitzades per Òmnium i l’IEC.
Martí Teixidó, president.

566_LogoSCPVermell-851
Vegeu i descarregueu-vos el programa de l’acte
INSCRIPCIÓ OBERTA I GRATUÏTA A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI D’INSCRIPCIÓ
Formulari de sol·licitud d’inscripció
EL NOMBRE D’INSCRIPCIONS HA SUPERAT L’AFORAMENT DE LA SALA.

Podeu realitzar la vostra sol·licitud d’inscripció a través del formulari i quedareu en llista d’espera.

El dia 30 de setembre us comunicarem si hem pogut atorgar-vos plaça.

Disculpeu les molèsties.

GALERIA D’IMATGES JORNADA INAUGURAL

RELATS VALORATIUS DEL NUCLIS DE DEBAT.

Acte organitzat per la Societat Catalana de Pedagogia

566_LogoSCPVermell-851

Amb el patrocini del Museu de la Xocolata de Barcelona

logo_0259937_muxo

Destaquem

2n Congrés Internacional de la SCP

2n Congrés Internacional de la SCP

Obert el Termini per participar en el 2n congrés internacional de la Societat Catalana de Pedagogia, els dies 28, 29 i 30 de Novembre 2024. Consulta la WEB DEL CONGRÉS Podeu presentar experiències, materials, i projectes!

 XXIV EXPORECERCA JOVE

Del 8 a l'11 de març s'ha celebrat la XXIV edició de #Exporecerca2023 Jove @magmarecerca al Campus de la Salle de la Universitat Ramon Llull @LaSalleBCN@uramonllull de Barcelona. Es tracta d'una fira on estudiants preuniversitaris presenten els projectes de recerca...

Jornada d’emprenedoria universitària Let’s UB!

La Societat Catalana de Pedagogia (SCP) ha estat jutge de la Fira d’emprenedoria Pedagògica del curs 2021-2022, organitzada pel Pràcticum del grau de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. Les propostes més ben valorades han estat: Renov-Arte Projecte Sana&Suma...