Acte de constitució del G I del museu de l’Educacio i la Pedagogia de Catalunya

22 juny 2024

Consitució oficial del Grup Impulsor del MUSEU DE L’EDUCACIÓ I LA PEDAGOGIA DE CATALUNYA (MusEduCat), promogut per la Societat Catalana de Pedagogia i la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, i s’ha fet en el marc incomparable de la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans del que ambdues entitats en són filials. L’acte de constitució es va celebrar el passat 30 de maig.

El GRUP IMPULSOR, al que el COPEC s’ha incorporat, està format per persones i entitats dels sectors de l’educació i la cultura i tindrà per objectius:

  • Aglutinar les persones i entitats interessades en la memòria de l’Educació.
  • Elaborar un projecte Museogràfic per al futur Museu de l’Educació a Catalunya.
  • Elaborar un projecte d’Estatuts i de model de finançament.
  • Identificar els elements crítics del patrimoni material i immaterial de l’Educació de Catalunya

En el marc de l’acte s’ha llegit el MANIFEST FUNDACIONAL, en forma de decàleg, que posa les bases per la creació del MusEduCat. MANIFEST al que el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, s’hi ha adherit. I del que els promotors han demanat es faci la màxima difusió possible per a què arribi a tota la societat civil catalana.

Destaquem

2n Congrés Internacional de la SCP

2n Congrés Internacional de la SCP

Obert el Termini per participar en el 2n congrés internacional de la Societat Catalana de Pedagogia, els dies 28, 29 i 30 de Novembre 2024. Consulta la WEB DEL CONGRÉS Podeu presentar experiències, materials, i projectes!

Homenatge a Otilia Delfis

Homenatge a Otilia Delfis

La SCP va estar present en l'homentatge realitzat a Ofilia Delfis, per la seva trajectòria. Ofilia és un referent en Educació  Infantil i també és membre del grup GAEI (Grup de treball d'Educació Infantil), associat a la Societat Catalana de Pedagogia. L'acte va tenir...

IA com a oportunitat per transformar el model educatiu

IA com a oportunitat per transformar el model educatiu

La Intel·ligència Artificial (IA) és una oportunitat per transformar el model educatiu. Neus Lorenzo, vicepresidenta de la Societat Catalana de Pedagogia, va particiar en la trobada 'Educació i Intel·ligència Artificial', organitzat per IGNITE Copilot al Hub Social de...